När hundarna kommer del 5

Vad tror du Esters dröm betyder?

Hon är rädd för att Isak kommer göra något mot henne, ålen kanske betyder att hon tror att han kommer säga något som hon inte vill höra

Varför förnekar Isak att Anton läst nazistiska skrifter?

Isak vill inte tro på att Anton är nazist, han kanske också är trött på att läsa allt illa som sin familj.

Ester blir rädd för hunden men Isak struntar i att hjälpa henne – varför då? Vad gör Ester efter det här?

Isak var arg på Ester efter att Ester anklagat Anton för att läsa nazistiska böcker, och väljer därför inte att säga till hunden. Ester springer sedan ut från huset och hem till Veronica

Vad menar Anton är orsaken till att han slog så mycket och inte slutade?

Han menade att han var bra på de, han var inte närvarande, det var en instinkt som tog över

Vad tänker du om att Isak söker upp Ester igen?

Det är bra att han säger förlåt, men det är inte bra för Ester för då kommer hon vara hos Isak igen.

Veronica varnar Ester för Isak – hur reagerar Ester?

Ester blir jättesur på Veronica, hon trodde att hon var annorlunda än alla andra, men hon tycker också att Ester inte ska umgås med Isak, då blir Ester sur.

Tankemeningar:
”Munnen är sandpapper när han ska prata, läpparna känns spruckna”
Han skäms och tycker det är jobbigt att prata inför speciellt Simon föräldrar. Han vet mycket väl att det han har gjort är fel.

”Han är inte säker på vad det är som känns eller vad han vill, det enda han vet är att bilden av Esters skräckslagna ansikte slår som en hammare bakom pannbenet och det går inte att leva med det”
Han vet om att han reagerade fel, han skulle inte ha blivit så arg och skrikit på henne. Han blir arg på sig själv, han ångrar att han skrek på henne. Han förlorade kontrollen över sina känslor. Han tog ut all sin ilska på Ester.

”Ibland när jag ser honom tänker jag att han kokar inuti. Att han kommer att sprängas, att han inte kan kontrollera det. Och om jag var du… jag skulle inte vilja vara i närheten då”
Veronica är rädd att Isak kommer göra något mot Ester. Hon är rädd att han kommer slå ihjäl henne, med tanke på det som Anton har gjort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *