När hundarna kommer del 4

Mina tankemeningar och kopplingar:

” Om sjön har ett öga är det vänt ner i djupet nu, varken ljus eller mörker tränger upp genom ytan.”

– Allt är dött, staden sover det finns ingen som är ute längre, du hör inga skratt längre, du ser inga människor. Alla är förskräckta ingen vill vara nästa offer.

”Han vill aldrig sluta, han vill inte leva. Han vill bara slå.”

– Isak är besviken på sin bror, hur kunde detta hända. Han är arg på människorna i hans omgivning för att de ser allt ont i Anton och inte de goda sakerna i  honom. Det finns inget kvar allt leva för, inget hopp. Så mycket känslor i en sån liten kropp, alla känslor måste ut.

 

Jag tycker att boken är bra. När jag började läsa så tyckte jag redan att den var intressant.  Den har bra koppling mellan de tre personerna så man inte blir förvirrad.

Jag tyckte att detta kapitlet var tungt, jobbigt men spännande. Man vill veta om Anton blir dömd på livs tid eller om han klarar sig. det är också tungt för att Isak börjar tappa känslor igen för Ester för att de träffas för mycket. Jag tror att Ester har blivit mer som en familjemedlem för Isak.Isak har det redan jobbigt nu med Anton och har inte så mycket tid med Ester. Jag tror att han behöver vara lite mer ensam och tänka. Ester måste också kunna klara sig utan att vilja träffa Isak varje minut, att hon ska kunna sova hemma och träffa sin egen familj. Just nu är Esters mamma och pappa främlingar för Ester hon vet inte hur de mår eller vad hur det är hemma. Man överger inte sin familj på det sättet. Samt måste Ester fokusera mer på skolan, för om hon fortsätter kommer hon förmodligen få börja om läsåret. Hon har knappt godkänt i alla ämnen så hon måste fokusera mer på skolan och lite mindre på Isak.

En reaktion på “När hundarna kommer del 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *