När hundarna kommer del 2

Det vi tycker är viktigt är att man får veta att de ska till Mallorca. Vi tycker att det är fel att Isak inte svarar Ester eftersom att han vet hur Ester känner.

Det är väldigt lika. Båda Veronica och Isak behöver få mer ensamtid att få tänka.

Hon är desperat eftersom att hon inte vet var hon har Isak. Hon torterar egentligen sig mer genom att hon gick hem dit. Eftersom att hon fick ett tecken av honom som hon egentligen inte ville ha.

Nästa gång Anton möter killen så rakar de av hans hår. Han är väldigt udda eftersom att han tydligen blir fylld av liv genom att han blir slagen och egentligen nervärderat. Han vill känna någon slags gemenskap, passa in någonstans.

Från början så blir det väldigt arga och förstår inte varför han valt att raka av sitt hår. Men sen efter ett tag så orkar det inte riktigt bry sig. Stämningen mellan Anton och Isak är väldigt spände eftersom att de har bråkat väldigt mycket och Isak är till och med skyldig Anton pengar.

Anton blev glad eftersom att han kände sig som en av dem. Anton faller väldigt mycket för grupptryck och gör som det andra säger och därför slår han ihjäl Simon. Eftersom att han vet att Anton har slagit ihjäl Simon och vet vad konsekvenserna kommer bli för Anton.

Beskrivningen  ger sjön liv, det målar en bild av mordplatsen. Det är en mörk sjö som i mörkret ser levande ut, som att något finns däri.

Anton håller med det som killen säger, att man ska slå ihjäl sådana som gör fel, att det är rätt. Han tänker inte själv längre, han har blivit som sina kompisar.

(Linh)

”Där är den igen: känslan av att det liksom vänder sig i bröstet”

Det känns som om Anton är rädd för att säga vad han känner och tycker, han vågar inte säga ifrån. Han gör saker han egentligen inte vill.

”Det känns så… misslyckat, liksom slutgiltigt, att ta av det. Som att det blir hon som förstör dem då, att det blir hennes fel att de tar slut.

Hon känner sig väldigt förvirrad och vet inte riktigt vad hon ska tro. Det ändå hon vill nu är att få en mer klarhet på hur det är mellan dem.

En reaktion på “När hundarna kommer del 2

  1. Han vill känna någon slags gemenskap, passa in någonstans, skriver ni. Det känns som mitt i prick! Bra att ni utvecklar era resonemang. Mycket fina tankemeningar, Linh!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *