Del 2, När hundarna kommer

Efter denna veckans läsning så har vi i gruppen kommit fram till att boken är skriven på ett lättläst sätt, boken är väldigt beskrivande och man kommer in i den snabbt då den väcker mycket intresse. Ett bra exempel på en beskrivande mening från boken är ” Sjön är tyst och stum, den sväljer hjärthalvan som en fisk sväljer en fluglarv” 

Vi tycker att situationen mellan Ester och Isak är orolig. Vi tycker synd om Ester eftersom att hon försöker få tag i Isak men han vägrar att svara henne, han har även varit otrogen och svikit henne rejält. Isak är väldigt oklar som person och det framkommer inte vad han vill och inte.

En sak som vi också lagt mycket märke till är att Anton gör allt för att passa in, han vill vara coolare än vad han egentligen är. Ett exempel på detta är när han rakade av håret.

(Wilma W)

Känner hur leendet förvirrar hans ansikte

koppling – man fattar att han inte tycker att det är kul att de håller på att kalla honom bög hela tiden, han förvirrar sitt ansikte för att han blir ledsen.

Men han vet att det fyller honom med liv 

koppling- Han känner så mycket på en och samma gång

(Anton)

Det känns som att sitta i fängelse säger Veronica

koppling- Det känns som att något tråkigt ska hända, tex vara i skolan.

Ester öppnar munnen, stänger den, öppnar igen

koppling- Det känns som att man är osäker

(Vilmer)

Anton öppnar försiktigt dörren till föräldrarnas sovrum

koppling- Jag gillar meningen för att jag känner igen mig väldigt mycket, jag brukar alltid smyga uppe när jag har suttit uppe och spelat länge.

Anton försöker ta skivan, men Isak håller fast den

koppling- När man bråkar med sina syskon eller någon annan så håller de fast sakerna för att retas eller att vara jobbiga.

(Wilma K)

Hon pratar om den klängande Nicke, den kvävande Nicke

Jag känner igen mig väldigt mycket, ibland så finns det vissa människor som är för på, för intensiva, man känner sig kvävande, som att man inte får utrymme.

Han tittar ner, hans ögon är skamsna och trotsiga 

Han känner sig generad och med blicken han ger ifrån sig så visar han att han är bestämds.

En reaktion på “Del 2, När hundarna kommer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *